Bugün 25 Eylül 2017, Pazartesi         
Bizi Takip Edin!   
 
 SİSTEM İSTATİSTİKLERİ
Bugün Dün Toplam
5
1
11.428

İstanbul Uydu Anten, Arıza, Montaj, Satış ve Kurulum Servisi

Next CX Full HD 135 TL

uydu servisi


uydu kurulumu


çanak anten kurulumu


merkezi uydu anten sistemleri

Çanak Anten Arızası ve Çözümleri 0542 528 57 28

ÖNEMLİ NOT

BU BAŞLIK ALTINDA YAZILAN YÖNTEMLER İLE ÇANAK ANTEN ARIZALARINIZI ÇÖZÜMLEYEMEZSENİZ

İSTANBUL UYDU ANTEN SERVİSİMİZİ ARAYIP TEKNİK SERVİS TALEP EDEBİLİRSİNİZ 0542 528 57 28

çanak anten arıza, çanak anten lnb tutacağı, çanak anten ayağı, çanak anten tepsisi, çanak anten kolu, çanak antenim kırıldı, 9 lık çanak anten, 80 lik çanak anten, 85 lik çanak anten, 75 lik çanak anten, 70 lik çanak anten, 60 lık çanak anten, 120 lik çanak anten, 110 luk çanak anten, 150 lik çanak anten, 150 lik parabol çanak, parabol çanak anten, çanak anten ayarlama, çanak anten kurulum yapma, çanak anten arızaları, çanak anten arıza servisi, çanak anten servisi, kanal taraması, kanal kurulumu

SIK SORULAN SORULAR

Soru 1 : Sinyal problemi yaşıyorum. Ekranda sinyal yok yazıyor. Çözümü Nedir?
Cevap : Bu problem en fazla yaşanan uydu problemidir. Sinyal probleminin birden fazla sebebi ve birden fazla çözümü var.
Uydu alıcınızın ayarları ile hiç oynamadığınız halde durup dururken bu problemi yaşıyorsanız sorun ya çanak anten ayarındadır, ya Lnb nizdedir, ya kablonuzdadır, yada çift çanak kullanıyor iseniz diseq inizde problem vardır.
-çanak anteninizin ayarında bir sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız BURAYI TIKLAYARAK çanak anten ayarlama ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
-Lnb niz ile ilgili arıza olup olmadığını anlamanın tek yolu, yeni lnb ile değiştirmektir.Lnb nizin çanak antendeki konumu, çanak anteninizin arkasına geçtiginizde düz ve çok hafif sağa meyilli olmalıdır.
-Kablonuzda herhangi bir ek var ise ekleri kontrol ediniz. Ek aparatları kullanılmadan yapılan ekler problem yaratabilir. Ayrıca aparatla yapılan ekler açıkda kalıyor ise oksitlenme yapabilir.Kabloda hiç ek yok ise ve çanak ayarınız ile Lnb nizin sağlam olduğunuz düşünüyor iseniz kablonuzu değiştirip yeni kablo ile denemenizi tavsiye ederiz.
-Son olarak sinyal problemleri diseq lerin su almasından ve oksitlenme yapmasındanda kaynaklana biliyor.Diseq çift çanak kullananların uydularını birleştirip tek kablo halinde 2 uydununda yayın vermesini sağlayan aparattır. Açıkta ve muhafazası olmayan diseq ler çok kısa sürede arıza yapabilir.Diseq degiştirirken yapmanız gereken önemli unsur, Lnb1 e türksat, lnb2 ye hotbird, recevir yazan girişede dairenize giden kabloyu takmanızdır.

Soru 2 : Çanak antenimin Lnb tutacağı kırıldı. Ne yapmam gerekiyor?
Cevap : Çanak anteninizin lnb tutacagının kırılması durumunda, eski bir çanak anteniniz var ise onun lnb tutacagını söküp kırılan tutacagın yerine monte edebilirsiniz.Eğer eski bir anteniniz yok ise size en yakın uydu dukkanına gidip temin edebilirsiniz.
Lnb tutacagını çanak antene monte ettikden sonra yukarıdada bahsettiginiz gibi çanak antenin arkasına geçip lnb nin bulunduğu kısma baktıgınızda, lnb düz ve hafif sağa meyilli olmalıdır.

Soru 2: Çanak antenimin bağlı bulunduğu ayak kırıldır, yerinden çıktı. Ne yapmam Gerekir?
Cevap: Çanak anteninizin ayağı kırıldığında veya yerinden çıktığında öncelikle çanak anteni ayakdan sökün.Daha sonra çelik dubel aracılığı ile çanak antenin ayağını tekrar duvara monte edin. Eski delikler aşınmış ise monte etmeniz sıkıntı olabilir.
yeni delikler açmanızı tavsiye ederiz. Ayağı monte ettikden sonra BURAYI TIKLAYARAK çanak anten ayarlama ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Soru 3: Çanak antenimden evime gelen anten kablosunun içinden su çıkıyor. Ne yapmam gerekir ?
Cevap: Bu sorun genelde anten kablosu açık alanda olan kullanıcılarda sık görülür. Bu problemin sebebi ise güneş ve yağmurdan dolayı kablonuzda oluşan çatlaklardır.
Kesin çözümü kablo değişimidir.

Soru 4: Kablomu değiştirdim, ucundaki konnektörü nasıl takıcam ?
Cevap: Kablonuzun ucunu kesici bir alet ile soyun. (2 cm olacak şekilde) içinden sıkan püskül telleri geriye kıvırın.Tekrar bir plastik daha çıkacak. O plastiğide bıcak aracılığı ile soyun (1,5 cm olacak şekilde) kablonun ortasından çıkan ince tek tel ile püskül tellerin birbirine değmemesi gerekmektedir.Konnektörünüzü vida çevirir gibi çevirerek Kabloya oturana kadar döndüreceksiniz.

Soru 5: Televizyonumun ekranında Tuner Aşırı Yüklendi Yazısı çıkıyor ve hiç bir kanalı göstermiyor. ?
Cevap: Bu problemin 3 sebebi vardır. 1-Lnb niz yüksek voltaj nedeni ile arıza yapmıştır değişmesi gerekir. 2-Kablonuzda kısa devre vardır ya değişicek yada kısa devre olan kısmı bulup onarmanız gerekicek (genelde ek olan kablolarda kısa devre olur) 2-Uydu alıcınız yüksek voltaj nedeni ile arıza yapmış olabilir, tunerinin degişmesi gerekir (tuner degişimi masraflı olabilir. yeni alıcı almanızı öneririz)

Soru 6: Çanak antenimde problem yok fakat kanal kurulumu yapamıyorum, Nasıl yaparım ?
Cevap:  F:11844, Pol: V Dikey, SR:2222, FEC: ¾
Türksat TV/Radyo yayınlarına göre uydu alıcılarının otomatik olarak güncellenmesi için Türksat Tanıtım yayınının parametreleri manuel olarak girilmeli ve şebeke arama (network search) özelliği aktif hale getirilerek arama başlatılmalıdır.

Soru 7: HD TV yayınların farkı nedir, uydu üzerinden HD TV yayınları izlemek için ne yapmam gerekir?
Cevap: HD yayınlar yüksek çözünürlüklü yayınlardır. HD yayınlarda SD olarak adlandırılan standart çözünürlükteki yayınlara nazaran 5 kata kadar daha yüksek görüntü kalitesi sağlanmaktadır. Uydu üzerinden HD TV yayınları izleyebilmek için uydu alıcınızın ve televizyonunuzun HD destekli olması gerekir. Diğer taraftan HD TV yayınlarının birçoğunun şifreli olduğu için ilgili yayıncı kuruluş ile abonelik için irtibata geçilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Soru 8: Türksat uyduları üzerinden yayın yapan bazı TV kanallarını izlemede sorun yaşıyorum.
Cevap: a) Uydu üzerindeki TV yayınlarının bir kısmı HD (yüksek çözünürlük) yapıda; büyük çoğunluğu ise SD (standart çözünürlük) yapıdadır. HD yayınları izleyebilmek için HD destekli uydu alıcısına ihtiyacınız vardır.

b) Uydu üzerindeki TV yayınlarının bir kısmı şifreli olarak yayınlanmaktadır. Şifreli yayınların izlenebilmesi için yayıncı firma ile irtibata geçilmesi gerekir.

c) Uydularımızda TV yayınları için Doğu ve Batı olarak adlandırılan iki farklı kapsama alanı kullanılmaktadır. Doğu kapsama alanındaki yayınların Avrupa’dan izlenmesi mümkün değildir. Batı kapsama alanındaki yayınlar da Türkiye’nin yakın komşuları hariç doğusunda izlenemeyecektir. Web kanal listemizden yayınların Doğu ve ya Batı kapsama alanlarından hangisinde olduğunu öğrenebilirsiniz.

d) Yukarıdaki nedenler haricinde bir kısım TV yayınlarını izleyemiyorsanız ve ya kesinti yaşıyorsanız:
a. Anten odaklaması ve LNB açısının düzgün bir şekilde yapıldığı, LNB, kablo ve uydu alıcınızda arıza ve ya zayıflatma olmadığı kontrol edilmelidir. Bu konuda pratik bilgilere web sitemizde (Uydu=>Kanal Listesi=>Anten Ayarı) başlığından ulaşabilirsiniz.

b. Frekans, FEC, SR, Polarizasyon gibi yayın parametrelerinin düzgün bir şekilde girildiğinden emin olunuz. Zaman zaman yayın parametrelerinde değişiklik olabilmektedir. Güncel frekans listesine web sitemizde (link: Uydu=>Kanal Listesi) başlığından ve Türksat Tanıtım yayınından ulaşabilirsiniz.

c. Çok yoğun yağışlarda, yağmurun mikrodalga sinyalleri zayıflatma etkisi nedeni ile anlık kesintiler yaşanması normaldir.

d. Yılda iki sefer belirli günlerde gerçekleşen Güneş Etki Zaman’larında Güneş’in uydu sinyallerini bozması nedeni ile yayınların kesilmesi normaldir.

Soru 9: TÜRKSAT-2A ve TÜRKSAT-3A 'yı aynı çanak anten ile izleyebilir miyim?
Cevap: TÜRKSAT -2A ve TÜRKSAT-3A uyduları aynı yörüngede (42 derece doğu boylamı) yayın yaptığı için tek bir çanak ile izleyebilirsiniz. Özelikle uydu ismi ayarlaması yapmanıza gerek yoktur. Uydu alıcınızdan (receiver) Türksat 1C/ Türksat 2A (eski uydu alıcılarında) veya Türksat 2A/Türksat 3A (yeni uydu alıcılarında) uydularını seçmeniz yeterli olacaktır.

Soru 10: Türksat uydularında yayın yapan TV kanallarıyla ilgili bilgi ve parametre değerleri nelerdir?
Cevap: Türksat uydularından yayınlanan TV ve Radyo kanalları ile ilgili güncel listelere web sitemizde (Uydu=>Kanal Listesi) başlığından ve Türksat Tanıtım yayını üzerindeki Teleteks, Akan Yazılar ve Otomatik Tarama özelliği ile ulaşabilirsiniz.

Soru 11:Receiverde otomatik kanal güncellenmesi nasıl yapılır?
Cevap: 42° Doğu boylamında bulunan TÜRKSAT-2A ve TÜRKSAT-3A uyduları üzerinden 280 üzerinde TV ve 130'un üzerinde radyo kanalı yayın yapmaktadır. Uydu alıcıları, bu uydular üzerindeki tüm kanalları otomatik olarak tarayabilmektedir. Otomatik Kanal Güncelleme Sistemi'nin avantajı, TV parametrelerini bilmenize ve her bir TV kanalına ait parametreleri uydu alıcınıza tek tek girmenize gerek olmamasıdır. Türksat Otomatik tarama kanalının parametrelerini uydu alıcısına girilip, şebeke arama (Network Search) açık seçilerek, kanal arama (Manual Search) yaptırılması güncel kanal listesinin uydu alıcısı tarafından alınması için yeterli olmaktadır.

Türksat Otomatik tarama ve Teleteks kanalının parametreleri şu şekildedir:

• Frekans= 11844 MHz
• Polarizasyon: Dikey (Vertical)
• Sembol oranı (Symbol Rate): 2222 Ksymb, FEC:3/4

Soru 12:Evlerde kullanılan çanak anten ayarı nasıl yapılır?
Cevap: Anten ayarı ve kullanılan cihazlarda dikkat edilmesi gereken hususlarda pratik bilgilere web sitemizde (Uydu=>Kılavuz=>Anten Ayarı) başlığından ulaşabilirsiniz.

Soru 13:Uydu yayınları kaç cm.lik çanak anten ile izlenebilir?
Cevap: Kullanmanız gereken anten çapı, bulunduğunuz bölgeye göre değişmektedir. Kapsama alanının merkez bölgesinde noise figure değeri en fazla 0.6dB olan LNB ile 60 cm’lik çanak anten önerilmektedir. Yağışlı havalardaki zayıflama etkisinden daha iyi korunabilmek için 80cm ve bölgenin yağış rejimine göre daha büyük çanaklar tercih edilebilir. Yayın alınan bölge uydu kapsama alanının merkezinde değilse, kullanılması gereken anten çapı artmaktadır.